Wat is er allemaal te doen op het schiereiland Storodde?

Activiteiten:
Op het schiereiland Storodde, op 12 kilometer afstand van het plaatsje Vrådal ligt het huis Storefjell. De (enkele) huizen zijn hier op ruime afstand van elkaar gebouwd in een bosrijke en rotsachtige omgeving waar privacy en rust vanzelfsprekend zijn. Wat is er allemaal te doen?

Wandelen.
Het spreekt voor zich dat er in Noorwegen overal prachtige wandelmogelijkheden zijn. In het huisje zijn gedetailleerde wandelkaarten aanwezig. (Berg)wandelen, huttentochten, nordic walking en bessen plukken op eigen terrein (bosbessen, frambozen en cranberry’s).

Vissen.
Er zijn tal van vismogelijkheden. Wandelend (150 meter) vanuit het huis kom je bij het mooie meer Vråvatn terecht, waar elke visliefhebber zijn hart op kan halen. Wat dacht je van wilde (zalm)forellen?! Maar ook in de nabije en verre omgeving zijn zeer goede vismogelijkheden in zowel zoet water (diepe meren, snelstromende rivieren en bergmeertjes) als zout water(zee en fjorden).

Zwemmen en kanoën.

Vlakbij het huis is er voldoende zwemgelegenheid. Andere zwemmogelijkheden zijn er te vinden rondom het Nissermeer, waar mooie zandstranden zijn.

Ten zuiden van Treungen, bij de camping Haugsjågrund, staan aanwijzingen hoe je komt bij Jettegrytene. Dit is een fantastische zwemplaats in de rotsen, die op natuurlijke wijze is ontstaan. Stenen en grind, vermengd met water, hebben duizenden jaren lang aparte vormen uitgesleten waardoor er waterbassins en zelfs glijbanen ontstaan zijn. Hier zie je een foto-impressie.

Klimmen.
Wie van klimmen houdt kan terecht op Hægefjell. Dit is een berg bij het Nissedal waar zich klimwanden bevinden van wel 700 meter hoog.

Uitgaan.
Uitgaansmogelijkheden zijn weliswaar wat schaarser in de nabije omgeving maar, als je er even wat tijd voor wil uittrekken rijdt dan naar Kragerø. Dit is een gezellige kustplaats waar je je bijna in Zuid-Europa waant. Deze zonnigste plek van Noorwegen biedt goede restaurants, gezellige terrasjes, wat cafés met in de zomer live muziek en een bioscoop.
In Vradal bevindt zich overigens een prima restaurant in het Straand-hotel.

Bezienswaardigheden.

  • Er is een leuk skimuseum te bezichtigen in Morgedal. Hier werd in 1825 de uitvinder van het moderne skiën geboren, Sondre Norheim.
  • Je kunt een mooie kanaaltocht maken (door het bekende Telemark-
    kanaal) op een boot van Lunde naar Skiën. Trek er een hele dag voor uit.
  • In Eidsborg/Dalen bevindt zich een imposante staafkerk/stavkirke van Noorwegen. De moeite waard om te bezichtigen.

  • De kopermijnen in Amdals Verk; “gruvemuseum”.
  • Boottocht met de Fråm over het Nisser- en Vråvatn.
  • Bygdetun Kviteseid (openlucht museum).
  • Beeldentuin, Skulptur samling in Grimdalen.
  • Waterpretpark Sommerland in Bø.

Wilt u weten wat u kunt doen tijdens de winter? Klik dan hier.
Meer aanvullende informatie vindt u hier.